Split test 2.0

Split test betyder i MailPlatform regi, at teste en eller flere kampagner, og lade den vindende kampagne blive sendt til de resterende modtagere.

Overordnet set er der ingen begrænsninger i antal splits. Altså hvor mange forskellige kampagner der sendes, før en vinder kan findes. I praksis sender de fleste kunder 2-3 forskellige kampagner, hvor alt fra emnet til større dele af mailen varierer, til feks 5% af listen for hver variation. Dermed har 10-15% deltaget i splittet, og vinderen kan rulles ud til de resterende 85-90%.

MailPlatform kan automatisk udtrække en vinder af splittet. Og sende vinderkampagnen til de resterende modtagere.

Sådan opsættes en split test

Først skal de kampagner der ønskes testet bygges. Det gøres helt på samme måde, som en kampagne der sendes vanligt. Langt de fleste kunder anvender vores drag-and-drop editor, MailPlatform Builder, til formålet med at bygge kampagnen.

Dernæst vælges funktionen split test fra menuen, og de ønskede kampagner vælges i oversigten. For at lave en split test skal mindst 2 kampagner vælges. Der er i teorien ingen øvre begrænsning på antallet af kampagner i en test. Langt de fleste best-practices siger ikke over 4 kampagner.

Som det kendes fra en normal udsendelse, vælges afsender, tid og eventuelt ønske om tracking kode til Google Analytics. Derudover skal de forskellige split muligheder defineres. Tiden kan defineres individuelt for hver kampagne i testen. Dermed kan split testen udføres med en ekstra dimension, nemlig udsendelsestidspunktets betydning for resultatet.

Split test med open rate

Åbningsraten er hvor mange modtagere, der åbner den tilsendte kampagne. Åbningsraten kan afhænge af mange faktorer. Emnet kan have endog meget stor betydning. Overordnet har dit renomme som afsender naturligvis den største betydning - er der mange evangelister blandt modtagerne. MailPlatform kan automatisk udtrække en vinder i splittet efter mindst 2 timer. Vinderen kan kåres i forhold den højeste åbningsrate.

Split test med klikrate

Klikraten er hvor mange modtagere der klikker på et eller flere links i den tilsendte kampagne. Klikraten fortæller noget om modtagelsen af indholdet. Desuden har beskaffenheden enorm betydning - lægges der op til at modtagerne skal klikke på indholdet.

Driver din virksomhed online handel, er det vores anbefaling af splitte og udtrække en vinder på klikraten. Det giver den mest præcise analyse, og belæg for den bedste udruldning til de resterende modtagere.

Udsendelsestidspunktets betydning for resultatet

For mange afsendere har tidspunktet en stor betydning for resultatet. Giver dine kampagner, i kombination med målgruppen, størst resultat tidligt om morgenen - midt på dagen eller om aftenen. Det kan nemt testes med individuel tid i split test funktionaliteten fra MailPlatform.

Tiden virker sammen med både måling på åbningsraten og klikraten. Populært sagt er tiden en ekstra dimension, et parameter, til testen og det at finde den kampagne der vinder.

Anbefalinger til split test i nyhedsbreve

Er der under 5.000 modtagere på din kontaktliste, giver split test ingen mening. Der er ganske enkelt for lille statistisk signifikans - altså præcisionen af resultatet vil være for tilfældigt.

Split optimalt på 2-4 forskellige kampagner, hvor en kombination af emnet og indholdet vil være optimal. Anvend åbningsraten som split score på informationsmails. Sælger din virksomhed fra nyhedsbrevet, vil split score på klikraten være et bedre parameter for at udtrække en vinder.

Forsøg med forskellige ugedage, hvis din afsendingsfrekvens tillader det. Eksperimenter også med tidspunktet for splittet. Forsøg gerne at splitte med feks fire identiske kampagner, der udsendes på 2 forskellige ugedage og forskellige tidspunkter på dagene.

Email marketing eksperterne i vores support er altid behjælpelige med erfaring og viden.

Prøv MailPlatform gratis - og få succes med dine nyhedsbreve

Du tilmelder dig på 10 sekunder - uden brug af kreditkort - skriv trygt din email i feltet herunder

Blandt kunderne, der anvender MailPlatform til at forbedre deres kommunikation, er Applus, Bauhaus, Billetlugen, CBS,  EGMONT, Gallup, Jensens Bøfhus, Kop & Kande, LEGO, Leo Pharma, Lions, Merck, Mr., Sampension, UNICEF og Ældresagen.

Prøveperioden er gratis, helt uforpligtende og udløber automatisk, hvis du ikke ønsker at fortsætte. Vi har abonnementer fra 69 kr. pr. måned