MailPlatform er en certificeret løsning

Som den eneste danske udbyder har vi valgt at være certificeret – det giver nogle klare fordele for dig som kunde

Det betyder noget for vores kunders forretning, derfor er en certificering vigtig for os. Helt konkret betyder det at de modtagne mailservere, det kan f.eks. være Hotmail, Outlook, Yahoo, Telenor og TDC på forhånd har tillid til alt, hvad der kommer fra MailPlatform systemerne. Derved sikrer vi alle kunder en optimal leveringsevne.

isp-csa-mailplatform

Vi stiller også krav til vores kunder. Det skylder vi vores mange andre kunder, der tæller nogle af de mest kendte brands og virksomheder. Derfor optager vi ikke reklamenetværk, affiliate virksomheder og andre der sender tvivlsomme mails med f.eks. “Lån / Iån / 1ån” stavet på kreative måder, nyhedsbreve fyldt med reklamer for andre virksomheder og lignende som kunder.

Ude til højre er vist en grafik fra en tysk certificeringsordning, Certified Senders Alliance, der viser hvordan de modtagne mailservere (her angivet som ISP, der betyder Internet Service Provider) spørger Certified Senders Alliance om nyhedsbrevene sendt fra MailPlatform skal ramme modtagernes indbakke.

 

Med en certificering når flere mails indbakken

En certificering kan være mange forskellige ting, og der findes grundlæggende 4 forskellige whitelists/certificeringer på verdensplan som har værdi. Den ene certificering er europæisk og de tre andre har sit opdrag i USA. Vi er certificerede hos de 3 certificeringer, der tilbydes på udbyder niveau. Den sidste certificering er vi forhåndsgodkendt til, men kan kun opnås for hver enkelt kunde. Den kundespecifikke certificering er Return Path, der alene betydning for Hotmail / Outlook.com, hvilket vi dækker med certificeringen fra SuretyMail.

Populært sagt betyder en certificering (nogle gange i karakter af en whitelisting), at mails udsendt med MailPlatform får “positiv særbehandling” hos de modtagne mailservere og deres SPAM filter. Når en dansk virksomhed udsender sit nyhedsbrev, er de største og vigtigste mailmodtagere Hotmail, Gmail, Yahoo, Telenor og TDC – sidstnævnte administrerer bl.a. mail.dk, c.dk, post.tele.dk og privat.dk – samt mailservere for rigtig mange danske virksomheder og deres medarbejdere.

suretymail-live-lookup

Den mere faglige forklaring lyder, at certificerede mails starter med enten minus point i SPAM score (afhængig af hvilken type besked der sendes), eller en direkte adgangsbillet til indbakken – en såkaldt whitelisting. Naturligvis kigger de modtagne systemer også på indholdet af mailen, kvaliteten af skabelonen, om modtagerne ønsker at modtage de afsendte mails, den såkaldte engagement faktor (på dansk involvering mv.) og måske vigtigst af alt – om mailinglisten kun indeholder valide mailadresser.

MailPlatform har 3 forskellige certificeringer + det løse

Certified Senders Alliance, eller i daglig tale CSA, er en tysk certificeringsordning der stiller store krav til MailPlatform som udbyder. Det er en rigtig whitelisting af alle mails der sendes med vores løsning. Det betyder at du som kunde er garanteret levering til indbakken hos alle mailservere der benytter CSA til opslag.

Med CSA er du garanteret indbakke levering til 70% af alle tyske mailadresser, samt alt hos Yahoo, 1&1, mail.com, Vodafone og mange andre.

Herudover anvender de fleste ISP’er i Europa (en ISP er f.eks. Telenor, Telia, TDC osv.) en SPAM-filter løsning fra CloudMark. På verdensplan anvender over 150 nationale ISP’er SPAM-filter løsningen fra CloudMark. CloudMark sorterer også SPAM fra for over 600.000.000 mailkonti hos virksomheder på globalt plan – de fleste i USA og Europa.

Herudover er vi som de eneste whitelistet hos Telenor og TDC. I praksis betyder det at MailPlatform samarbejder med postmasterne hos Telenor & TDC. Vi lytter til deres gode råd, får kvalitetsrapporter tilbage på vore kunder, og anvender det til forbedring og konstruktive forslag. Vi har givet hinanden håndslag på at bekæmpe SPAM.

Certificeringen gennem amerikanske SuretyMail er meget omfattende. SuretyMail dækker en lang række SPAM-filtre leverandører, enten direkte eller fordi SPAM-filtre leverandørerne benytter SpamAssassin (et open-source projekt) til opslag for en såkaldt scoring af den modtagne mail. SpamAssassin kigger i databaserne hos SuretyMail og får der bekræftet at mails udsendt med MailPlatform skal have positiv særbehandling. SuretyMail er også partner med Hotmail, Sprint, SBC, SpamCop, Outblaze, GoDaddy, SECNAP, Clearswift, Sonic, Snet, Postini (nu indbygget i Gmail),  Mail Shell, SURBL, NavCom, ETRN Declude, MessageGate, SprintLink, Vircom, Excedent, SpamBouncer, SpamCheck, ISP Services, CAS, Inc, PO Box, Abaca, IronBay, Biglist, Rahul, TriTech Assoc Prolocation, MNGI, Pivotal Veracity, Openminds, Coast to Coast, Server Authority, WebPage Assoc., Partan Labs, CECOM, Chagres Tech., SCN Research, Reasonable Software, Hexamail, Saunalahti, Interactive Networks Barnet, Siglan, Asarian, OpenMinds, OLS, Assoc. Nets, APANA, Pay 2 Send, GITK, ReadNotify, Clue, Taughannock, Uniwares, Bottomline, Wirtualna Pl. – og en lang række meget prominente SPAM-filtre leverandører og ISP’er der ikke ønsker deres navn nævnt.

emailReg dækker nogle forskellige SPAM-filtre leverandører, herunder reklamerer de specifikt med Barracuda der sidder på ca. 1/4 af verdensmarkedet for SPAM-filtrering. MailPlatform har en blank whitelisting hos emailReg.

Derudover er MailPlatform også registreret som seriøs afsender hos Symantec MessageLabs, TrendMicro og flere lignende SPAM-filtre leverandører af både hardware og software.

 

En certificering er vanskelig at opnå – og stiller store krav

Certificeringer er yderst vanskelige at opnå. De udstedende myndigheder værner meget om deres troværdighed, og optager kun virksomheder, der har bevist et seriøst arbejde gennem længere tid. Hele certificeringsordningens troværdighed hænger på de email marketing virksomheder de optager.

Derfor stiller en certificeringsordning, som f.eks. SuretyMail eller Certified Senders Alliance, også store krav til klientellet hos de certificerede email marketing udbyderne. Vi har altid haft en politik om kun at optage seriøse virksomheder med gode mailinglister”. Derfor er det naturligt for MailPlatform at have alle relevante certificeringer og whitelistinger.

Mange email marketingudbydere (vores kollegaer i branchen) ønsker ikke at være certificeret, fordi de ikke ønsker at leve op til kravene i de forskellige ordninger. Uden at hænge nogen ud er forklaringen ganske enkelt, at der er gode penge i at servicere afsendere af føromtalte reklamemails med “Lån til ditten og datten”. Disse afsendere har oftest millioner af mailadresser og vil selvsagt være store kunder i butikken. Hos MailPlatform har vi valgt en smal sti og en måske lidt langsommere vækst, ved alene at optage virksomheder der sender nyhedsbreve omkring deres egne tilbud og forretninger.

 

Vi monitorer også blacklists

Selvom MailPlatform er certificeret kan en enkelt modtager gøre, at en eller flere af vores IP-adresser ender på en såkaldt blacklist. En blacklist er f.eks. SpamHaus, SpamCop eller lignende. Konsekvensen ved at havne på en blacklist er ikke så stor, når vi har de nævnte certificeringer, men det er naturligvis ikke en ønskværdig situation. Derfor betaler MailPlatform to andre internationale firmaer for at scanne alle vores IP-adresser hele 4 gange hver dag. De verificerer op mod +100 forskellige black- og greylists. Dermed kan vi reagere aktivt på en eventuel optagelse, og sørge for straks at blive fjernet fra listen.

Hvordan bliver man optaget på en sådan blacklist? Svaret kan opdeles i to. Først kan det ske automatisk hvis vores kunder har dårlige data. Nogle modtagne mailservere har såkaldte SPAM-fælder (SPAM-traps), der er en helt almindelig mailadresse som har været inaktiv længe, bliver den ramt med et nyhedsbrev med systemerne automatisk tilmelde afsenderen og potentielt også en IP-adresse fra MailPlatform til en blacklist. Det kan også ske manuelt ved en modtager, et rigtigt menneske, bliver sur med rette over at modtage en uønsket mail, eller blot ønsker at genere afsenderen (eller potentielt MailPlatform) og tilmelder udsendelsen til en blacklist.